Založ si blog

Zhnité banány v oblekoch s pridanou hodnotou mínus N tisíc Eur pre štát

Inak ma ani nenapadne nazvať tzv.manažérov stratových štátnych podnikoch ohodnotených neuveritľnými odmenami a sociálne prípady vysoko postavených politikov, ktorí získali byty za zlomkové ceny, či viac funciových verejných činiteľov.

V spoločnosti, kde na každé pracovné miesto čakajú desiatky nezamestnaných, kde väčšina občanov žije z platu do 600 Eur v čistom a kde sa na efektivitu práce pracovníka kladú často až neprimerané nároky psychycké či fyzické, kde mnoho mladých rodín nemá, kde bývať pre nedostatok bytov, je nanajvýš zarážajúce, ako niektorí môžu vykonávať na plný úväzok funkcie, ktoré si vyžadujú celého človeka, ako manažéri dostávajú desaťtisícové prémie v stratových štátnych podnikoch, kde ich podiel na pridanej hodnote v podniku je nanajvýš otázny, hoci ich zodpovednosť je jasne nulová.

Som si istý, že by sa našli mnohí lepší aj z radov nezamestnaných, ktorí by dokázali minimálne rovnako ako doterajší riadiť s ménusovou pridanou hodnotou štátne podniky, respektíve, ktorým by priniesli väčší osoh sociálne byty ako politikom či ich rodinným príslušníkom a určite by sa mnohí nezamestnaní potešili, keby sa pár miest uvoľnilo na funkcionárskych miestach.

Je však pravda, že všetko sa to deje zákonnou cestou. Iná vec je, že uprednostňovať osobný záujem pred verejným na verejnej funkcii je minimálne divné. A ešte divnejši je, že takých ľudí nemá kto potrestať či aspoň zastaviť. Existuje na Slovensku teda spravodlivosť? Solidarita? Existuje právny a slobodný štát pre všetkých občanov?

Prečo sú u nás niektoré skupiny viac zvýhodňované? Pre svoje konexie? Pre svoju drzosť a beschrakternosť použévaných cestou za mocou, za svojimi dávkami drogy? Páni posadnutí mocou mysliaci si, že sú nadľudia. Odvykačka v pracovných táboroch by vám teda prospela.

Včera som sa bol v banke popýtať na podmienky hypotéky vo výške polovice prémií inkasovaných M.Hrdou a na tridsať rokov mi vyšla splátka 350 Eur, teda cena bytu M.Fedora (bacha nie Fedorka!!!) a tak som si pomyslel, že mať tak ďalšiu prácu ako J.Vaľova by bolo cool.

Aspoň keby okolo seba nesmradili, neboli takí makkí, priznali verejne, čo sa stalo a nepredstierali výpadky pamäte. Aj keď možno v tom množstve ďalších bytov a súkromných zíležitostí možno ale len možno zabudli na také malé odrobinky, ktoré náhodou vyplávali na povrch.

OI

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1600782x
Priemerná čítanosť článkov: 3857x

Autor blogu