Založ si blog

Desatoro, židovstvo a stará zmluva, či dva zákony lásky, kresťanstvo a nová zmluva pre našich vyvolených?

Nový zákon som doteraz chápal ako revíziu a teda plnú náhradu starého zákona a teda zákon lásky bol plne nahradený, lebo vo svojej všeobecnosti aj plne nahrádza desatoro (Keď sa farizeji dopočuli, že umlčal saducejov, zišli sa a jeden z nich, učiteľ zákona, sa ho spýtal, aby ho pokúšal: „Učiteľ, ktoré prikázanie v Zákone je najväčšie?“ On mu povedal: „Milovať budeš Pána, svojho Boha, celým svojím srdcom, celou svojou dušou a celou svojou mysľou! To je najväčšie a prvé prikázanie. Druhé je mu podobné: Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého! Na týchto dvoch prikázaniach spočíva celý Zákon i Proroci.“).

Druhý zákon by som aj trocha poupravil na: Nerob druhému to, čo nechceš, aby druhý tebe robil.

Preto sa tu a teraz otvorene pýtam, odpovedzte si sami. Nepotrebujem počúvať strojené odpovede, lebo ani žiadny zlodej sa okradnutému neprizná verejne, že ho okradol, keď má pud sebazáchovy.

Páni politici, oligarchovia a všetci na vrchole pyramídy spoločnosti. Páčilo by sa vám, ak by s vašimi peniazmi druhí nakladal a hospodáril, tak ako to vy robíte? Páčilo by sa vám, keby druhí rozhodoval o vašich peniazoch ako o svojich za clonou štátneho či obchodného tajomstva či clonou práva na ochranu súkromia? Páčilo by sa vám, ak by ste mali reálne menšie či nevymožiteľné práva? Páčilo by sa vám byť neschopným ovplyvniť chod svojej krajiny, lebo by ste nemali páky na usmernenie smerovania po voľbách? Páčilo by sa vám počúvať pekné ale prázdne reči bez realizácie? Páčilo by sa vám prežívať od výplaty k výplate, hoci by ste makali od svitu do mrku a vidieť ľudí zarábajúcich za mesiac toľko, čo vy za dva roky nedostanete za sedenie v dozornej rade štátneho podniku, či za svoj podpis, zavretie očí pri zákazkách štátnych či miestnych samospráv? Páčilo by sa vám počúvať ako sa máte mať podľa štatistiky dobre, ale reálne sa cítiť pravý opak?

Pre vyhováračov typu, veď ja som nič ešte nespravil, či mal som dobrý zámer, hovorím, aj žiadna aktivita je skutok a ten je ešte horší ako sa pokúšať niečo spraviť, a dobrý zámer bez výsledku je iba výhovorka. Po 23 rokoch by ste už mohli prijať aspoň zodpovednosť za svoje osobné chyby, alebo aspoň sa zamyslieť nad svojimi pravými dôvodmi. Nehrajte už divadlo a konečne výjdite medzi ľudí, ak sa nebojíte, že za svoje skutky dostanete po papuli, alebo že si ľudia pred vami odpľuvnú. A poprosím bez ochranky a celej maškarády stranou plateného publika.

Stačí, ak si napíšete druhý zákon pod znak v parlamente. Možno sa vo vás prebudí trocha morálnosti a svedomia. Ak nie tak to tam bude aspoň na okrasu…

www.obcianskainiciativa.sk

 

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát

18.04.2024 07:02

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 07:20

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Fiala

VIDEO: Fiala si myslí, že slovenské peniaze na muníciu pre Ukrajinu Česko asi nevyužije

18.04.2024 06:00

Slovenská vláda sa nepripojila k iniciatíve Prahy, keď sa kabinet Petra Fialu usiluje nakúpiť delostrelecké granáty pre Ukrajinu.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1603660x
Priemerná čítanosť článkov: 3864x

Autor blogu