Založ si blog

Nadržiavanie „silnejším“ už aj v športe? To kde sme?

Hovorí sa, že šport by mal byť apolitický, že počas športových podujatí (najmä olympiáda) by sa malo na spory zabudnúť a zbrane by mali utíchnuť.

Som veľký fanúšik hokeja, futbalu a vôbec športu všeobecne, lebo si myslím, že pri športe si ľudia môžu efektívnejšie vybiť svoju agresivitu a svet by bol lepší. Horší fakt je, že šport až taký apolitický nie je a teda nie je taký ideálny za aký sa vydáva. Politika a peniaze zadrapujú svoje pazúry do všetkého naokolo, lebo politici a mocní nemajú nikdy dosť. Toto tvrdenie sa môže podložiť snahou o bojkot EURA 2012 na Ukrajine a Poľsku, pre väznenie prozápadnej političky Tymošenkovej, či v menšom na terajších (a nielen terajších a nielen hokejových) hokejových majstrovstvách pri nadržiavaní rozhodcov silnejším krajinám.

Očakával by som správanie v duchu, si slabší, dáme ti nejakú tú výhodu, ale nie logiku, že si malý či nový a preto sa musíš ešte viac snažiť ako starí harcovníci. Podobne to funguje aj inde napr. škole. Dobrých a zlých si učitelia (česť výnimkám) zaškatuľkujú a to sa tiahne s nimi až do konca štúdia.

Rozhodcami, učiteľmi či starými kádrami znevýhodnení nováčikovia sa ozaj nemajú začo hanbiť, keď takéto zábrany nakoniec prekonajú. Musím sa však opýtať, či silní sú ozaj tak silní, žeby nepotrebovali používať takéto unfair praktiky už aj v športe nielen v živote, kde práve fair-play by mal byť leitmotívom všetkého úsilia hry.

Nepolitizujte, nevytvárajte nové prekážky a nešpiňte ešte aj šport!

PS1: Viem, že silným je proti srsti, keď padajú dole, ale brániť sa unfair spôsobmi je ozaj úbohé. Páni Fíni, u nás sa kupujú zápasy v lige na chabej úrovni, ale na takejto medzinárodnej, kde je 100 kamier a vidia to milióny ľudí, je to dosť okaté. Nabudúce to kryte lepšie.

PS2: Našťastie s USA sme to prelomili, lebo rozhodca nemôže dať gól za hráčov :-p SLOVENSKOOO!!!

PS3: Na to, že zbrane počas športových podujatí neutíchnu som si už zvykol, ale na politizáciu a unfair ťahy si nedokážem. A vy?

www.obcianskainiciativa.sk

 

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Takmer 100 dronov a rakiet. Masívny ruský útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 10:02

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1600968x
Priemerná čítanosť článkov: 3858x

Autor blogu