Založ si blog

Kto nestojí na chodníku, nemiluje republiku ! Alebo finančná kolonizácia.

Toto heslo sa hodilo nielen pri organizovaní protestov proti Gorilám, ale je aj teraz aktuálne, lebo poukazuje na nezáujem občanov postaviť sa ako jeden človek na námestia, aj keď opäť vidia, že zo sľubov ďalšej vlády nič nebude. Programové vyhlásenie je na svete, ale ako o všetkom pojednáva, tak k ničomu konkrétne nikoho nezaväzuje.

Prešlo vyše 50 dní od volieb a na stole vlády a v parlamente sa objavili iba neurčité návrhy, ale s istotou sa objavili staré známe tváre poznačené kauzami z minulosti. Kto toto nečakal bol naivnejší ako členovia SDKÚ, ktorí ešte počas volieb čakali 10-8% hlasov. Síce aj toto obdobie našich krátkych dejín s určitosťou prežijeme, lebo mocní si predsa nevykynožia poslušné stádo, ktoré im prináša profit za nič nerobenie, ale určite budeme chudší či chudobnejší ako vlastne sa stávame z roka na rok od 1989.

Viete, hovorí sa, že Grécko vstúpilo do EÚ podvodom. Ale na kom sa podvod vykonal, už je tak prekrútené, že mi nebudete chcieť veriť, čo vám teraz prezradím. Známe je, že Grécko vstúpilo do EÚ v januári 1981. No málokto vie, že v tom istom roku v októbri sa konali v Grécku voľby, ktoré vyhrali socialisti a keďže situácia v Európe a USA po troch ropných šokoch v 70-tych rokoch nebola dobrá, lebo západným svetom sa šírila obava, že Grécko by mohlo prejsť do východného bloku po výhre socialistov, tak sa na Grékoch vykonal najväčší blaf EÚ dovtedajšej doby. Dovolilo sa Grékom vstúpiť do EÚ, hoci nato evidentne nemali (a západ ochotne privrel oči), otvoril si tak nový trh a zabrániť pomalému ale istému rozpadávaniu kapitalistickej demokracie na desať rokov, začo Grékom 30 rokov platili pekné dôchodky.

Dnes sú protesty Grékov, Španielov, Portugalcov (podobný scenár) a Talianov pre bohatý svet bankárov na smiech, lebo mocní ich už dostatočne zdiskreditovali a držia ich pod krkom tak silno, že ani ich vlády nedokážu robiť vlastnú politiku bez požehnania finančných trhov, Bruselu či MMF a Svetovej Banky (pod vplyvom USA). Avšak bankári a mocní nie sú úplne padlí na hlavu. Preto to isté už krajinám bývalého východným bloku nedovolili. Posilnení rozpadom ZSSR a chaosom na východe podali pôžičkovú pomocnú ruku krajinám, ktoré mali dostatok domácich zdrojov, len nemali medzinárodne akceptované meny. O znehodnotenie ich vlastných mien sa už postarali finančníci zo západu, ktorí zato každoročne majú možnosť odlievať cez úroky už vyše 20 rokov finančné rezervy socialistických štátov do nereálnej finančnej ekonomiky či do svojich vlastných nadhodnotených ekonomík.  Toto systematické tajné finančné kolonizovanie sveta, však narazilo na svoj vlastný nedostatok, či vlastne silu, množstvo kapitálu, kde každá ďalšia záplata otvorí novú a väčšiu dieru, lebo každé naliatie peňazí do obehu bez krytia vytvára potrebu nalievania ďalších a ďalších peňazí na krytie krytia.

Dnes nielenže sme opäť v područí ďalšieho väčšieho brata, ktorý zmenil len orientáciu z socialisticky riadeného hospodárstva na kapitalistickú konkurenciu (krytú za pocit relatívnej slobody či predstieranej demokracie), ale ani nemáme vládu schopnú robiť politiku nezávislú od zahraničného kapitálu. Síce sme už takmer všetko predali v záujme liberalizácie trhu a očistenia štátu od „neefektívnych podnikov“, rozbili to „nekvalitné“, čo sme mali doma a aby sme sa začali živiť „kvalitnými“ zahraničnými vládami dotovanými potravinami, ale stále máme našu poplatnú divadelnícku vládu. Osobne ak by som bol na ich mieste, urobil by som to podobne a na špinavú prácu by som si zaplatil špinavými reálne nehodnotnými peniazmi domácich oligarchov, politikov, sudcov a bezpečnosť bez chrbtovej kosti, čo by malo dve výhody. Domáci by vedeli lepšie ako získať dôveru domáceho obyvateľstva a následne ho zmanipulovať vo svoj prospech, v konečnom dôsledku môj vlastný prospech a druhý by bol, že by som si nezašpinil ruky špinavou prácou.

Dokedy vás bude baviť nato všetko sa pozerať a nečinne sa toho účastniť? Či už vás zlomili? Verím, že nie, že nie ste takí slabí a poplatní ako naši mocní verejní oligarchovia.

Neverte našim usmievavým oligarchom a mocným na titulkách, že zajtra bude lepšie, keď už dnes malo byť lepšie. Nik im nebráni začať robiť správne rozhodnutia dnes, dnes im bráňme robiť iba nesprávne rozhodnutia.

www.obcianskainiciativa.sk

 

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1605352x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu