Založ si blog

Je ľahké nadávať a sťažovať sa, ale ťažké sa rozhýbať a priložiť ruku k prospešnému dielu.

Na prvej verejnoprospešnej celoslovenskej akcii za čistejšie Slovensko započatej z iniciatívy občanov. Rád by som Vás, ktorí sa rozhodli zúčastniť, povzbudil k účasti aj napriek počasiu a pravdepodobnej malej účasti ľudí a tých, ktorí sa rozhodujú, chcem povzbudiť, aby sa pridali práve preto, že každý začiatok je ťažký a každý jednotlivec môže veľmi pomôcť k realizácii myšlienky. Čím viac nás bude, tým viac spravíme.

Chcel by som tiež podotknúť, že nech príde 10 alebo 1000 ľudí, už aj to je úspech. Každý prírastok hoci len o jedného aktivistu, uvedomelého občana je zisk pre spoločnosť. Preto ukážte, že viete podporiť dobrú verejnoprospešnúú myšlienku.

Veď predstavte si, keby ste túto reálnu myšlienku šírili aspoň tak ako rôzne prezentácie krásnych krajín, želaní dobrého dňa, požehnania či myšlienok na zamylenie, keby ste túto správu poslali aspoň piatim svojim priateľom, lebo zajtra už môže byť neskoro.

Prečo teda váhate? Lebo nás nepoznáte. Komu na tom záleží, kto je za takouto iniciatívou, veď to nerobite pre nás, ale pre seba. Vie sa Slovensko zomknúť a spojiť pre nám všetkým prospešnú vec? Uvedomíme si, že kým nebudeme aktívni a kona spolu, tak nám niet pomoci?

Nemajme len veľké reči, ale aj skutky. Ak sa nezúčastníte, tak aspoň nebránte myšlienke sa šíriť. Zajtra nás môže byť nepatrné množstvo, ale s Vašou pomocou nás môže byť nabudúce celé Slovensko. Prosím nehľadajte výhovorku prečo sa to nedá, ale skúste sa seba opýtať, prečo im = sebe nepomôcť?

Skúste dať svojmu životu širší a hlbší zmysel a zapojte sa do niečoho väčšieho, čo pohne krajinu konečne dopredu. Dnes čistíme Slovensko od odpadkov, ale zajtra to môže byť Vaša iniciatíva, ktorá prebudí ľudí k očiste Slovenska od špiny na iných miestach a možno keď nás bude dostatok, tak tú špinu ozaj vyčistíme a budeme žiť v tom, začo naši dedovia a babky stáli na námestiach pred 23 rokmi a čo doteraz neprišlo. Za ozajstnú ľudovú občiansku demokraciu.

Avšak nezabudnite, že zajtra 14.4. o 14oo zbierame odpoadky. Je to prvý malý krok za lepšie a čistejšie Slovensko. Je len na Vás ako ďaleko to chcete ozaj dotiahnúť. Spoliehame na vaše svedomie voči sebe samým a voči vašim deťom.

viac na : www.obcianskainiciativa.sk

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1604212x
Priemerná čítanosť článkov: 3866x

Autor blogu