Založ si blog

Pomôž si človeče ako môžeš i Pán Boh ti pomôže. . .

Už stredovekí mnísi hlásali: Modli sa a pracuj. Dokonca existuje o prílišnom spoliehaní sa na Boha či vyššiu inštanciu vtip. Kde sa istý človek neustále modlí k Bohu, aby vyhral jackpot a horekoval, že prečo nemôže vyhrať. A viete, čo mu Boh odpovedal? Keby si si kúpil los, tak by si aj vyhral.

Neuveriteľne trefná metafora na náš vlastný, ako nazvať, alibizmus, lenivosť, strach z prevzatia osobnej zodpovednosti? Kým sa tohto zlozvyku nezbavíme, nikdy nebudeme pánmi nad svojimi osudmi a stále príde ďalší zlodej, klamár, tunelár, mafián, ktorý pre našu nerozhodnosť a hašterivosť prevezme osudy nás do svojich rúk. A asi nemusím opisovať, čo môžeme od toho čakať. S pravdepodobnosťou 1:1 000 000 000 000, že to nebude osvietený vládca, či vládcovia, ktorým bude dobro ľudu prednejšie ako svoje.

Pre pochopenie stratégie, ktorú na nás oligarchia používa si stačí uvedomiť jeden výrok starovekých Rimanov: Divide et Impera = Rozdeľuj a panuj.

PS: Pre straníckych zakomplexovancov musím vysvetliť, že tu nezvolávam pravicu k jednote ale ľudí, občanov. Zjednoťme sa proti straníckym knižkám aj po druhý krát, aby sme konečne dokončili prechod z totality a medzistupňa oligarchie k ozajstnej občianskej priamej demokracii.

Miesto stretnutia: občianska iniciatíva

 

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1600744x
Priemerná čítanosť článkov: 3857x

Autor blogu