Založ si blog

Reči, reči, rečičky.

Po dnešných dva a pol hodinách sledovania nedeľných politických debát mi prišlo na um iba jediné prirovnanie k teenedžérskej bláznivej komédii. Dnes som sa však bavil od srdca, keď som počul ako sa každý vehementne snažil opísať sa v čo najlepších farbách pre voliča.

No keďže aspoň pred voľbami sa obyčajný človek cíti ako tak na koni, uchádzači o jeho hlas sa snažia rétoricky nadchnúť kadečím. Od poloprávd cez klamstvá a zavádzanie až k osobným a nezmyselným útokom, len aby sme si mysleli, že chyba je v tom druhom a že oni sú jedinou spásou krajiny.

Neviem, či len mne to bolo smiešne, keď každý prichádza s riešeniami pred voľbami, ale keď je pri moci a ozaj môže niečo spraviť, tak nič nerobí. Alebo keď na reformy, na ktorých sa nabalili, poukazujú ako na nevyhnutné, jediné možné a najlepšie aké sa dali vykonať v tom čase, lebo inak by sme boli ako v Albánsku. Či silné reči o vyšetrovaní gorily a nevyjadrení sa k tomu, či niekto bol, alebo nebol v konšpiračnom byte.

Jediné je isté, že keď moderátor položí priamu otázku, nikdy nedostane priamu odpoveď a naši vedúci borci, nositelia všetkej múdrosti a zásluh si povedia len to, čo im vyhovuje. Niet sa čo čudovať, kde sme sa takýmto spôsobom dostali.

Prečo, keď všetky strany sú proti korupcii, korupcia prekvitá? Prečo, keď všetky strany sú proti klientelizmu, len známi a blízki vedia, môžu a bohatnú? Prečo, keď každý z nich je proti nomenklatúre, iba stranícka knižka je garanciou miesta v štátnej správe? Sme ozaj takí naivní a zožerieme im to všetko aj tieto voľby? Alebo konečne pochopíme, že chyba je v systéme?

 

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

ukrajina

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1605574x
Priemerná čítanosť článkov: 3869x

Autor blogu