Založ si blog

Platforma pre občianske iniciatívy

Keďže na Slovensku sa stále stretávame s kritickými hlasmi, ktoré nakoniec pre pocit osamelosti utíchnu, rozhodol som sa so svojim spoluobčanmi (priateľmi, známymi) vytvoriť webstránku, ktorá bude slúžiť ako nezávislá platforma pre koordináciu občianskych aktivít a iniciatív roztriešteného spektra nespokojných občanov, ktorých sila rastie každým dňom, ale ktorým to nie je jedno (v súčasnosti viac ako 2 milióny, ktorí nepôjdu voliť, lebo nevidia zmysel odovzdania hlasov stranám, ktoré nechcú zmeniť súčasný prokorupčný systém v krajine).

K takémuto komplexnému projektu však potrebujeme, aby ste tí, ktorým to nie je jedno, prispeli svojou podporov prezentácie tejto myšlienky na správnych miestach, či zaslaním vašich článkoch, kalendára podujatí (iniciatívy) na obcianska.iniciativa@yahoo.com, alebo osobnou pomocou pri správe takejto webstránky. Budeme radi za každú Vašu pripomienku, každý príspevok, ktorý napomôže šíreniu princípov ozajstnej demokracie, kde občania už nebudú slúžiť verejným zástupcom a finančným skupinám, a kde sa občan nebude báť povedať svoj názor, aby nebol on alebo jeho rodina blízki potrestaní vyššou mocou. Aby táto demokracia stojaca na pricípoch rovnosti, slobody, vzájomnosti a nezávislosti prenikla do každého aspektu života v našej krajine, na našom malebnom Slovensku.

Predom Vám všetkým, ktorí k tomu prispejete ĎAKUJEM, že Vám to nie je jedno.

 

Zisky ropných spoločností + Gazprom (2009-2022)

09.03.2023

Kým jedni strácajú, druhí profitujú aj počas krízy. V nasledujúcom grafe môžete vidieť percentuálny podiel fixných nákladov zložených z priemernej ceny ropy (APSP za Brent, WTI, Arabskú ropu) prepočítanú na Euro/liter a hornej hranici spotrebnej dane z minerálnych olejov z priemernej ceny za benzín (95 a 98 oktánových) a motorovú naftu na čerpacích staniciach od [...]

Už aj Mongolsko je pred nami.

24.05.2021

Počet novoinfikovaných COVIDom už niekoľko týždňov klesá, v nemocniciach sa uvoľňujú lôžka, začali sa športové zápasy a vonku nám prichádza pomaly ale iste záhradkárska sezóna. Ak si odmyslíme politické divadlo, dalo by sa povedať, že konečne tu máme viac pozitívnych vecí. No netreba zabúdať, že ešte stále bojujeme. Bojujeme proti COVIDu, no a keď sa človek v [...]

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

Martin

Rob druhému tak, akoby si chcel, aby druhý robil tebe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 415
Celková čítanosť: 1604577x
Priemerná čítanosť článkov: 3866x

Autor blogu